Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Citrix hjälper er med virtualisering

06.10.2013 · Posted in Övrigt

Citrix systems är ett amerikanskt företag som levererar olika sorters mjuk- och hårdvara samt tillhandahåller tjänster som nätverksoptimering och så kallad virtualisering. Citrix har varit ett av marknadens ledande företag inom dessa områden under lång tid och är välkända för att leverera hållbara och stabila lösningar som samtidigt är innovativa och pekar ut riktningen för nya standarder inom virtualiseringsvärlden. När man talar om virtualisering finns det några olika underkategorier man bör hålla koll på. Citrix är verksamma inom flera typer av virtualisering och är anlitade av många företag som IT-Mästaren där det kan hjälpa till att optimera och hantera sina servrar på. De vanligaste typerna av virtualisering man brukar tala om är bland annat följande:

 

  1. Applikationsvirtualisering

Här har Citrix under lång tid legat i framkant. Applikationsvirtualisering går ut på att man lagrar program och andra delar av ett operativsystem paketerade tillsammans med varandra. Virtualisering innebär framförallt att man just paketerar om saker så att de blir enklare att använda och detta är ett bra exempel på det. Genom att de olika programmen går att nås via ett nätverk kan de olika användarna logga in och använda dem via nätet istället för via sin egen dator.

  1. Diskvirtualisering

Detta innebär i princip att något fysiskt omvandlas till virtuell form. Efter att detta skett kan enheten köras i ett nätverk som gör så att hela företaget får tillgång till filerna.

  1. Full virtualisering

Detta innebär att man skapar en kopia av den hårdvara man använder och gör så att den får en fullständigt virtuell form. Detta erbjuder stora möjligheter för företaget att själva välja hur tekniken ska användas och hanteras. Genom att anlita ett företag som Citrix kan man enkelt få reda på vilken typ av virtualisering som man kan utföra åt sitt företag, samt vilka fördelar detta kan medföra för hela företagets arbetsflöde.

Tags:

Leave a Reply