Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Vad är bra med en industrislang

01.26.2014 · Posted in Teknik

Det är lätt att glömma bort att det inte bara är vanliga trädgårdsslangar som används ute i världen utan att det också finns ett enormt utbud av slangar som är gjorda för att användas inom industrin på något sätt. Dessa slangar skiljer sig åt på många sätt, men framförallt är grejen med industrislangar att de är betydligt mer hållbara än andra slangar. Här kommer några av de fördelar som finns med industrislangar.

 1. Säkra kopplingar
  Medan kopplingen i din vanliga trädgårdsslang ibland enkelt kan läcka, så är de kopplingar som används i industrislangar betydligt säkrare. De är gjorda för att aldrig låta någon vätska läcka ut.
 2. Värme
  Industrislangar är också gjorda för att tåla värme och att inte till exempel smälta, så som en vanlig trädgårdsslang gör om den utsätts för direkta lågor.
 3. Daglig användning
  Medan en vanlig slang är gjord för att användas någon gång då och då, så är en industrislang gjord för att användas dagligen i ur och skur. Kvaliteten är således en helt annan.
 4. Elasticitet
  En industrislang har också en högre tålighet när det kommer till att kunna dras ut, dess elasticitet är således högre. Det innebär att man inte behöver vara orolig för att den ska gå sönder om man till exempel skulle råka dra ut den för långt.

Generellt så innebär det sammantaget att en industrislang är betydligt mer tålig och har en högre kvalitet och ett bättre utförande än en vanlig trädgårdsslang. Om du har ett företag eller på annat sätt är i behov av en industrislang så gör du enklast i att söka på internet för mer information eller vandra till närmaste lokalbutik för slangar eller ledningskomponenter. Tänk dock på att noga förhöra dig om så att den slang du väljer passar de vätskor som den är tänkt att transportera. Annars finns chansen till miljöförstöring om vätskan är giftig.

Leave a Reply