Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Flygbiljetter till Montenegro – värt ett besök

11.27.2013 · Posted in Resor

Ett av senare årens allra bästa charterresmål är den lilla republiken Montenegro som gränsar till Kroatien, Bosnien-Hercegovina och Serbien. Till skillnad från de klassiska charterresmålen är Montenegro fortfarande relativt orört av svensk turism. Här kan man tillbringa två underbara veckor utan behöva läsa svenska menyer eller träffa svenskar över huvud taget. Montenegro börjar dock växa alltmer i popularitet och det är bara en tidsfråga innan denna rofyllda plats förvandlats till det nya Kanarieöarna. Än så länge är det bara att boka dina flygbiljetter och upptäcka en av planetens vackraste platser.

Hitta billiga flygbiljetter

Det finns gott om billiga flygbiljetter till Montenegro och länderna runtomkring, som också börjar locka allt fler svenskar. Den som orkar leta runt lite och jämföra biljettpriser från olika flygbolag kan hitta biljetter för under 2000 kronor. Dock är charterresorna fortfarande det smidigaste alternativet när man ska åka till Montenegro eftersom alla inte talar flytande engelska i landet och det kan vara jobbigt att ta sig över gränserna utan en reseledare. Hela zonen har en blodig historia med segdragna krig och även om det nu råder fred i länderna är det bra att ha sin resa så uppstyrd som möjligt när man åker dit – tullen är nämligen inte att leka med. Att bara boka flygbiljetter kan alltså bli aningen krångligt.

För den som absolut inte vill åka charter går det naturligtvis bra att köpa endast flygbiljetter och själv ta sig in i Montenegro och hitta boende. Det finns många hotell att välja mellan samt lokala entreprenörer som hyr ut rum privat.

En plats med många ansikten

Till följd av landets historia liknar Montenegro inget annat. Nedlagda nöjesparker möter stenstränder fulla av parasoll, fiskrestauranger ligger vägg i vägg med gamla skyddsrum. När man besöker Montenegro bör man absolut ge sig ut på någon av de guidade turerna, där grottsystem, heliga platser och små idylliska hamnar som erbjuder fantastisk mat står på agendan. För fiskälskare är detta paradiset på jorden.

Den äventyrslystne kan också hyra cykel och bege sig ut på egen hand i den svindlande vackra naturen som omger hela landet. Tar man sig upp i bergen väntar en utsikt som inte är av denna värld. Här finns också djupa fjordar och ravinen Tara, som är världens näst största efter Grand Canyon. Andra aktiviteter som kan locka är forsränning och skärmflygning. Priserna är dessutom riktigt bra för samtliga aktiviteter som erbjuds.

Är man bara ute efter att slappa och bada finns det gott om härliga klapperstenstränder och klippor att besöka. Vattnet är kristallklart i hela Montenegro och vill man vara i skymundan går det alltid att hitta en egen plats att sola och ta ett dopp på.

Montenegro har något för alla. Som turist blir man skonad från påstridiga försäljare och människor är vänliga vart man än kommer. Restaurangerna har ofta uteslutande färska råvaror och för nattsuddare finns det många klubbar och discon längs vattnet. Boka dina flygbiljetter redan i dag och ta del av ett fantastiskt lands kultur och generositet.

Köpa billige flygbiljetter på Expedia. För mer information, besök www.expedia.se.

Leave a Reply