Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Det bästa bilglas Göteborg producerar

08.11.2013 · Posted in Byggmaterial

Västkusten med Göteborg i centrum är Sveriges Mecka då det kommer till bilproduktion och produkter inom detaljhandeln i bilbranschen. I industriområdena tillverkas allt från backspeglar till motorer men även bilglas. Det bilglas Göteborg och grannstäderna producerar skeppas sedan vidare ut i hela världen. Volvo är ett av flaggskeppen som satt västkusten på bilkartan och även om det inte idag är svenskägt så är det starkt förknippat med Sverige. Volvo är till exempel den vanligaste förekommande bilen i filmer. Inte enbart i svenska filmer utan även i de stora amerikanska Hollywoodproduktionerna. Sverige har med andra ord en stark kultur och kunskap då det handlar om bilar. Just det bilglas Göteborg tar fram går att finna på tre olika områden på fordonet.

  1. Framrutan
    Framrutan på bilen är till för att skydda men även ge ett brett blickfång. De toppmoderna vindrutorna är framtagna för att göra så lite skada som möjligt om olyckan skulle vara framme. De splittras inte eller bildar skapar knivskarpa skärvor utan håller samma vid starka smällar. De skyddar även i den meningen att de håller insekter och andra oönskade föremål borta från ansiktet.
  2. Tackluckor
    I bilens tackluckor är det ofta ett tonat bilglas för att minska solens heta strålar. Glaset behöver inte vara i samma säkra material som framrutan men de är ändå alltid gjorda av hög kvalité.
  3. Sidorutor och bakrutan
    På dagens moderna bilar är det ofta samma glas i bilens alla rutor även om det bara är när det gäller framrutan som det är lagstadgat vilken typ av bilglas den ska vara tillverkad i. Bilglaset runt om bilen är till för att öka komforten och ge passagerarna en njutbar resa samtidigt som de ger föraren en fullgod sikt.

Det bilglas Göteborg producerar är tillverkad av högsta kvalité och något av det bästa som finns ute på världsmarknaden. Det finns också företag som arbetar mobil i Göteborg med att åka ut till dig och laga bilglas. Mobilglas är ett av dem där kunderna tycker tjänsten är suverän, du slipper alltså åka och leta till en verkstad för att byta eller laga ditt bilglas.

Leave a Reply