Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Ett underskattat verktyg – häcksaxen

09.01.2013 · Posted in Bygg

Att klippa eller trimma häcken på ens tomt kan vara både slitsamt och tidsödande. Ofta så kräver det dessutom redskap i form av stegar, saxar och en rejäl gnutta tålamod. Alla som är villa eller husägare vet säkerligen hur jobbigt det kan vara att ha buskar på baksidan, men vi sitter alla i samma båt – och faktum är att du faktiskt kan göra häckklippning till något riktigt roligt. Hur då kanske du tänker? Givetvis genom att använda rätt form utav redskap för arbetet. Många människor idag tänker att en häcksax trots allt är en häcksax, att det egentligen inte är så stor skillnad mellan olika modeller och typer. Av den anledningen så åker många iväg till närmaste Clas Ohlson eller Jula-butik och köper den första bästa häcksaxen man hittar på rea. Men du är smartare än så, därför ska vi också backa några steg – för en häcksax är ett verktyg som förtjänar både tid och eftertanke.

Innan du köper en häcksax måste du först och främst identifiera vilka behov din trädgård och dina buskar har. Ifall du exempelvis har väldigt grova grenar i dina buskar som ska klippas så kan du nämligen behöva en häcksax med lite bredare tandavstånd mot om du har väldigt små buskar. Så med andra ord bör du reflektera över vilka krav som du har och vilken typ av arbete som du ska utföra med häcksaxen. För det finns som tidigare nämnt massvis med olika modeller och utföranden när det kommer till häcksaxar. Idag kan du hitta allt ifrån de traditionella och manuellt drivna häcksaxarna till bensin eller el-drivna. De sistnämnda brukar ofta vara mer fördelaktiga att använda ur den synpunkten att det är mindre arbetsbörda och samtidigt går fortare att få jobbet klart. För mer information, besök häcksaxar.se.

Priserna på en häcksax varierar naturligtvis kraftigt beroende på vilken leverantör och tillverkare du vänder dig till. Men som med så mycket annat idag så är faktiskt det absolut smidigaste och bästa alternativet att handla den online via internet. Det kanske kan tyckas lite märkligt att handla en häcksax online när man kan åka till närmaste butik och köpa en. Men när man tänker efter lite så är det faktiskt inte så konstigt, ofta är priserna mycket lägre online till följd av att butiken inte behöver ha något fysiskt varuhus med personal, kundservice etc. Dessutom så är också konkurrensen hårdare via nätet, vilket också resulterar i att priserna är betydligt lägre än mot i exempelvis butiker och varuhus. Du kan idag hitta många seriösa och etablerade leverantörer utav häcksaxar online, på hemsidorna kan du sitta i lugn och ro för att kolla igenom manualer, information och recensioner. Det kan till exempel handla om allt ifrån vad andra människor tycker om häcksaxen till vilken ljudnivå eller bränsleförbrukning som den har.

Ja, att klippa häcken eller buskarna på ens gård är kanske inte alltid så roligt. Men med rätt häcksax, inställning och attityd så går arbetet fortare och behöver inte alls vara särskilt tungt. Så skippa de billiga varianterna på häcksaxar du hittar på kampanj i de fysiska butikerna, köp istället din häcksax online för billigast pris och smidigast betalning. Du förtjänar lite avlastning på sommaren, och enklaste sättet är genom att skaffa en rejäl häcksax.

One Response to “Ett underskattat verktyg – häcksaxen”

 1. Goddag yxskaft! Informationen är absolut överflödig, för den säger inte ett jävla dugg!
  Inte en test! Inte en jämförelse!
  Lägg ned sån här tramsinfo som inte hjälper en jävla dugg!
  Visste du till exempel att man bör torka arslet efter toabesöket för att undvika lukt och kliande!
  Precis samma döfödda info!
  vem fan behöver sånt!!!!!!!!!!!

Leave a Reply