Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Många fördelar med postbox

07.07.2013 · Posted in Övrigt

Att installera postboxar i bostadshus är något som har blivit allt vanligare de senaste åren. Så gott som alla nybyggda fastigheter med flera bostäder är försedda med postboxar, men boxarna skaffas även till äldre hus. Ännu för några år sedan var det många som var emot postboxarna, men i takt med att allt fler har skaffat sig dem börjar den allmänna attityden gentemot postboxar vara allt mer positiv. Och det finns nästan bara fördelar med att använda sig av postboxar istället för de gamla postinkasten i dörrarna. Här räknar vi upp några av de självklara fördelarna med postbox:

 1. Mindre påfrestningar för brevbärare
  Att springa i trappor och leverera posten genom dörrarnas brevinkast tar väldigt lång tid och är dessutom mycket tungt, vilket tär på brevbärarens hälsa. Genom att kunna lämna hela husets post i postboxar som är installerade direkt innanför porten sparas brevbärarens krafter och dessutom även dyrbar tid.
 2. Praktiskt
  Postboxar är väldigt praktiska och installeras ofta på väggen i trapphuset, i närheten av husets port. Det gör det lätt att hämta sin post på vägen in.
 3. Plats för större paket
  En av de största fördelarna med en postbox är att den är relativt stor, vilket gör att man lättare kan ta emot större brev och paket som inte skulle gå in genom ett vanligt brevinkast. Man slipper därmed gå till närbutiken för att hämta ut paket lika ofta som förut.
 4. Snabba att installera
  Det tar inte lång tid att installera postboxar och ofta kan man börja använda dem redan inom några dagar. Postboxarna innebär inte heller några stora kostnader för fastighetsägaren.
 5. Högre säkerhet
  En postbox är alltid försedd med ett lås som öppnas antingen med en vanlig nyckel eller en nyckelbricka ifall postboxen har ellås. Ingen obehörig kan komma åt posten. Även ur säkerhets- och brandsäkerhetssynvinkel är en postbox ett bättre val.
Tags:

Leave a Reply