Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Den multifunktionella klänningen

03.29.2013 · Posted in Kläder

Den klassiska svarta klänningen,  cocktail klänning, något som man brukar säga är ett måste i garderoben. Ett plagg som är mycket multifunktionell och kommer till nytta vid många tillfällen. En klänning som har funnits sedan 20-talet och fortfarande älskad av många.

Tycker du att det svarta är för tråkigt vid något tillfälle kan du alltid experimentera lite. Matcha klänningen med ett par färgglada skor som sticker ut eller bryt det svarta med häftiga accessoarer. Beroende på klänningens form kan du även sätta till ett rolig skärp eller band runt midjan. Om du inte är någon som tycker om att accessora allt för mycket räcker det med en fin hårsil eller  kanske att bära en hatt eller scarf. Vill du ha något enkelt applicera ett snyggt läppstift eller måla naglarna.

Basplagg är mycket händiga då du kan ha användning av dem vid  flera tillfällen och matcha med andra kläder. En svart klänning går dock att använda båda på vardagen, fest, jobbet och speciella händelser som begravning. Om du har en snygg svart klänning vet du att det alltid finns en räddare i nöden när du inte kan bestämma dig eller har något annat att ta på dig.

Även om olika modetrender kommer och går hela tiden så kommer den eleganta svarta klänningen aldrig försvinna. De går att köpa i flera fysiska butiker men det bredaste utbudet finns på nätet. Någon som har ett bra sortiment av olika design och varumärken är  Zalando. Själv hittar jag alltid något som faller mig i smaken här och även rabattkoder och kampanjer att använda till att få ner slutpriset. Ett stort utbud av kvalitetsklänningar till olika priser men något som passar alla budgetar. Dessutom hittar du fina accessoarer att kombinera med.

Beroende på hur ofta du använder dig av klänningen och tvättar den behöver den inte vara dyr. Om du vet att den kommer användas vid många tillfällen är det kanske smart att du väljer något som är av lite bättre kvalitet då den annars slits och bleks i tvätten. Det är även smart att tänka på vad din passform är och vad som passar just dig och din kropp bäst i längd, ärm och midja. Det viktigaste av allt är självklart att du känner dig bekväm.

Så mitt, och många andra modemänniskors, tips är att skaffa en fin cocktail dress, om du inte redan har en, för du vet aldrig när den kommer till nytta. Alla kvinnor behöver en svart klassisk coctail klänning. Vet du inte vilken som passar dig bäst, googla eller få hjälp av butiken själv. Det finns bra guider ute på nätet som kan hjälpa dig.

Leave a Reply