Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Ge hemmet en personlig touch med specialbeslag

12.04.2013 · Posted in Inredning

En ny inredning i hemmet sätter piff på vardagen och gör det lite roligare att vistas där hemma. Hemmet är ju för det mesta den plats där vi spenderar den största delen av vår fritid, så det är mycket viktigt att vi trivs där. En ny inredning behöver inte nödvändigtvis betyda att man skaffar ett nytt möblemang till vardagsrummet eller målar om alla väggar. Faktum är att stora förändringar kan uppnås bara genom att byta ut några små detaljer i hemmet. Vad sägs om att t.ex. byta ut de gamla och slitna handtagen på köksskåpen eller skaffa en snygg portklapp till ytterdörren?

Stil
När du funderar på att köpa specialbeslag till hemmet är det bra att fundera på vilken stil du önskar att ha på beslagen. Det kan vara bra att ha en enhetlig stil på alla beslag i hemmet. Kanske är du ute efter något modernt och stilrent, eller kanske bor du i ett gammalt hus som du nu vill ge en gammaldags och romantisk känsla genom att byta ut beslagen till mer tidsenliga sådana?

Material
Vilket material beslagen ska vara av är främst en fråga om stil och smak, men för att beslagen ska hålla länge utan att bli fula och rostiga kan det vara bra att välja ett rostfritt material. Du kan även själv måla beslagen med rostskyddsfärg eller linoljebränna dem.

Köpa specialbeslag
En del byggvaruhus och inredningsbutiker säljer beslag, men oftast är utbudet i dessa butiker inte särskilt stort. Om du är ute efter något mer unikt kan du hitta det bästa utbudet på nätet eller köpa ett specialbeslag direkt hos Nacka byggnadsvård. Det finns flera webbutiker som har specialiserat sig på just det här med beslag som Nacka har gjort, så där kan du även hitta mer udda modeller som annars kan vara svåra att få tag på.

Leave a Reply