Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Thailand ditt tropiskt paradis

08.03.2013 · Posted in Resor

Bangkok är en stad med en urgammal asiatisk kultur, charm och mystik. Med ett leende och lite engelska kommer du långt i Thailands huvudstad där du möter en unik vänlighet och gästfrihet. Här myllrar det av människor och gatulivet är intensivt. Färgstarka marknader och kaotisk trafik blandas med gatukök och handelsbodar. Som kontrast kan du uppleva det lugna och fridfulla i de många templen. Slipp undan trafiken och ta en tur på Bangkoks kanaler. Här ser du thailändska familjer ta sitt dagliga bad, barnen simmar och leker och båtarna susar fram till och från marknaderna. Längs kanalerna finns några av Bangkoks största sevärdheter, t ex det vackra Wat Trimitr templet, berömt för sin 5,5 ton tunga Buddha i guld och Wat Phra Keo med sin Buddha överströdd med smaragder. Och glöm inte Grand Palace, det gamla vackra kungapalatset.

Hua Hin denna lilla charmiga fiskeby ligger knappt 200 km söder om Bangkok. Kung Rama VII upptäckte platsen, blev förtjust och lät 1920 bygga ett palats, golfbana och det berömda Railway Hotel. Den lilla fiskehamnen är värd ett besök, särskilt i kvällsskymningen när fiskarna kommer tillbaka med dagens färska fångster. På de krokiga, smala gatorna och nere vid hamnen finns flera trevliga restauranger. På nattmarknaden finns ett stort urval av tropiska frukter till bara några få kronor kilot.

Pattaya staden som aldrig sover ligger bara ca 170 km söder om Bangkok. Mixen av badliv, sol och hektiskt nattliv, har gjort Pattaya vida känt över hela världen. På kvällen är neonljusen tända och nattlivet är romantiskt eller hektiskt, allt efter tycke och smak. Jomtien stranden ligger bara en liten bit från Pattaya. Jomtien är betydligt lugnare och stranden bredare och finare. Det finns gott om bra restauranger i området. Här trivs både barnfamiljer och smekmånadspar och de som vill kombinera avkoppling med det pulserande Pattaya. Det tar bara några få minuter dit med taxi. Endast 1 timme från Pattaya ligger det lugna Rayong, en perfekt avslutning efter en rundresa i Thailand till exempel.

Koh Samui endast en timmes flygresa från Bangkok tar dig till Koh Samui. Ön har en fantastisk natur med berg mitt på ön, tropisk regnskog och kokosnötsplantager. Det finns många vita sandstränder med kristallklara vatten och där man kan vara nästan för sig själv. Det finns utmärkta restauranger, speciellt för dig som älskar nyfångad fisk och skaldjur. Ön erbjuder också ett livligt nattliv såväl som sevärdheter som tempel, Hui Lat och Na Muang vattenfallen, Buddha figuren i Plai Laem bukten.

Tags:

Leave a Reply