Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Skicklig husläkare i Kungsholmen

07.25.2013 · Posted in Hälsa

Bor eller arbetar du på Kungsholmen i Stockholm så kanske det är bra att gå till en vårdcentral i närheten. Lista dig hos någon av de skickliga husläkare Kungsholmen erbjuder, så att du snabbt kan besöka dem om det skulle behövas. Förutom vanliga sjukdomar som förkylningar och liknande kan de hjälpa till med vaccineringar, permanenta besvär som hörselnedsättningar och dessutom ge råd. Alla inom sjukvården lyder inom sekretesslagen, de har med andra ord tystnadsplikt och får inte berätta för någon vad ni har pratat om. Ett läkarbesök går ungefär till så här.

 

Avtal om tid

Vissa har drop in besök men långt ifrån alla har det. Det bästa är att ringa och avtala en tid, detta gäller även akuttiderna. Du får tala med en sjuksköterska där du berättar varför du vill träffa din husläkare. Är skadan eller sjukdomen av den akutare sorten får du ofta komma samma dag, annars kan det ta någon vecka innan du får träffa din doktor. Det är inte bara de husläkare som Kungsholmen har som följer dessa rutiner utan de gäller i hela landet.

 

Besök

När det är dags för din tid är det viktigt att du är där så att du inte fördröjer de andra patienterna. Tillsammans med husläkaren tar ni nu ett beslut om hur ni ska komma till rätta med problemet, ska du ta mediciner eller är det något som inte kan lösas direkt på plats. Trots att de husläkare som finns i Kungsholmen har, är enormt skickliga så måste de ibland skriva ut remisser eftersom de inte har all utrustning som behövs. Det kan även vara sjukdomar av så allvarlig karaktär så att det krävs specialistvård. Ibland kan de inte lösa allt på en gång utan du kanske får lämna ett prov och sedan komma tillbaka på återbesök för att få svaret.

 

 

Leave a Reply