Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Det finns en passande slang för alla behov

05.23.2013 · Posted in Byggmaterial

De flesta industrier har ett stort behov av slangar för att få verksamheten att fungera, och därför spelar slangarna en mycket aktiv roll i varje industri. Slangarna används främst till att transportera vätska eller gas från en plats till en annan, och fungerar därför ungefär på samma sätt som stålrör, som också används ibland. Fördelen med slangar är att de är flexibla och böjbara och därför har de ett mycket bredare användningsområde än stålrör. För det mesta tillverkas industrislangar av olika mjuka material som silikon, gummi eller plast, men de kan även armeras med stål- eller glasfiberväv för att bli starkare och hållfastare.

Tillbehör
Men dessa slangar fungerar självklart inte bara på egen hand, utan för att man verkligen ska kunna ha någon nytta av dem krävs munstycken, ventiler och kranar för att kunna reglera flödet i slangen. Med hjälp av olika kopplingar blir det också möjligt att koppla ihop en slang med en annan.

Inte bara för industri
Trots att slangar främst används inom olika industriella områden så använder även så gott som alla vanliga människor slangar till vardags, eller vad sägs om duschslangen, dammsugarslangen eller trädgårdsslangen? Med andra ord finns det alltså verkligen passande slangar för alla behov.

Köpa slangar
Slangar för privatbruk går att köpa i de flesta större varuhus, men är man ute efter industrislangar eller någon annan specialslang så är det bäst att vända sig till någon större leverantör eftersom de har ett mycket större utbud på slangar och kopplingar i alla storlekar och till alla möjliga ändamål. Och även om de inte råkar ha en slang som motsvarar den efterfrågade slangen så finns alltid möjligheten att de kan tillverka den!

Kolla in webbplatsen Slangar som listar alla Sveriges olika slangtyper, men bara om du inte fått nog från denna artikel.

Leave a Reply