Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Bra vinterkläder är varma, tåliga och snygga

09.05.2012 · Posted in Kläder

Nu har så sommaren på nytt lämnat vårt kära Sverige ännu en gång och vi går ännu en vinter till mötes. För många av oss innebär detta inte bara att semstern är över, vi behöver även se till att uppdatera vår garderob med vinterkläder. Vad som utmärker bra vinterkläder är framförallt att de är tillräckligt varma, torra och dessutom tåliga. Idag finns det flera snygga modeller av vinterjackor, overaller och täckbyxor som hjälper oss att hålla både kyla och väta borta. För att vinterkläder skall fungera optimalt behövs ett bra membran-material som både skyddar mot vind och väta samtidigt som det har förmåga att andas (exempelvis Goretex) samt god isolation. Historiskt hade man länge svårt att kombinera alla delar utan att dessa kläder blev stor, tunga och fula. Idag är verkligheten en annan, det går att hitta mycket snygga vinterkläder som lever upp till att de många krav som ställs på dessa plagg.

Didriksons vinterkläder bäst på marknaden?

Ett av de hetaste varumärkena på marknaden i år är Didriksons. Den helsvenska tillverkaren har verkligen gått från klarhet till klarhet de senaste åren, vilket verkligen visade sig ifjol då bolaget noterade en enorm försäljningsökning av regnkläder, jackor och overaller. Några väldigt uppskattade modeller av Didriksons är Irma, Tigris och naturligtvis Boardman som vunnit flera bäst-i-test tävlingar. Didriksons har även utvecklat ett stort antal patenterade textila material, vilka förser deras regn- och vinterkläder med effektivt skydd mot extrema väderlag. Läs mer på didriksson.n.nu.

Viktigt att skydda hela kroppen

Bästa metoden för att undvika onödiga förkylningar är att inte stå och frysa. Detta gör du bäst genom att gå klädd med en ordentlig uppsättning av vinterkläder från topp till tå. Många har sedan barnsben matats med faktoiden att omkring 80-90% av kroppens all värme avges från huvudet, detta är inte sant. Lika mycket värme avges från kroppens alla delar, vad som dock är sant är att om man inte har på sig en mössa eller ett par ordentligt varma vinterskor, är risken stor att du kommer frysa. Se därför till att gå klädd i bra vinterkläder så minskar risken att bli sjuk många gånger om.

Leave a Reply