Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Husläkare city – kontakta Serafen om du behöver sjukvård

11.17.2013 · Posted in Hälsa

En husläkare är den läkare som är ansluten till en lokal vårdcentral och kallas ibland också för allmänläkare. Dessa är inte specialister på något särskilt område utan tar emot patienter med olika typer av symptom och kan sedan bedöma huruvida de behöver besöka en särskild klinik eller ett sjukhus för att få specialistvård. Husläkare har dock stor kompetens inom allmänmedicin och kan skriva ut läkemedel för olika typer av sjukdomar eller krämpor.

Husläkare i city och andra områden
Vilken husläkare eller vårdcentral man ska besöka beror på var någonstans man bor. Det finns flera husläkare i city och på Norrmalm i Stockholm för den som bor i det området. Är man osäker på om man ska besöka en husläkare i city eller i någon annan del av staden bör man kontakta Vårdguiden eller den vårdcentral man tror att man är ansluten till för att få ett mer specifikt besked. När man flyttar får man oftast besked via post vilken vårdcentral eller husläkare man ska vända sig till i de fall man behöver sjukvård eller assistans.

I vilka fall ska man kontakta en husläkare i city?
Bor man i centrala Stockholm och har värk eller känner sig dålig bör man kontakta sin vårdcentral eller Kvartersakuten Serafen för att få råd kring vad man bör göra. Är läget akut bör man ringa larmcentralen eller åka in till sin lokala vårdcentral så snabbt man kan för att be en läkare se över problemet. Förutom att hjälpa en med smärtlindring eller vård så kan husläkare och allmänläkare också hjälpa en se över ens livsstil, i de fall den kanske behöver förändras för att man ska leva ett sundare liv. Det kan handla om allt ifrån arbetssätt till olika beteenden, till exempel om man behöver hjälp med att sluta röka eller förändra sitt sätt att konsumera alkohol.

Leave a Reply