Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Kreatin för bättre prestation på gymmet

11.11.2013 · Posted in Hälsa

En perfekt nyhet för alla som är ute efter att prestera på topp i gymmet är att kan använda sig av olika kosttillskott som gör att man dels får mer energi under tiden man gymmar, men som också, på samma gång kan hjälpa kroppen att återhämta sig så att man på så sätt klarar av mer och kan öka sina prestationer.

Ett av de kosttillskott som utan tvekan är bland det mest populära är kreatin. Detta är ett kosttillskott som är helt organiskt och naturligt finns i människans kropp där det produceras av levern. Kreatinets naturliga funktion i kroppen är att hjälpa till att förse musklerna med energi, och när det tillförs i form av ett tillskott, är det precis vad som händer. Genom att kreatinet lagras i muskelvävnaderna, så hjälper det till att utföra en mycket mer explosiv och intensiv träning, än vad som annars hade varit möjligt. Det gör således att dina muskler kan ansträngas mer och byggas upp snabbare.

Detta innebär att om du intar kreatin samtidigt som du tränar, så kommer du att kunna öka mängden muskelmassa över tid, och denna effekt kommer även att kvarstå trots att du slutar använda detta tillskott. En annan effekt av kreatin är att kroppens vätskelagring ökar avsevärt, vilket gör att kroppen alltså kan lägga på sig extra vätska, vilket i sin tur kan göra att musklerna ser större ut. Detta är inget farligt, och denna extra vätska kommer att gradvis försvinna så fort man slutar med kreatinet.

Så, om du är intresserad av att få ut maximalt av din styrketräning är kreatin är väldigt bra och tryggt kosttillskott! Förutom av professionella atleter används det av vanliga styrketränare världen över. Kosttillskottet kreatin går enkelt att beställa från Sportkost.se som är en webbutiken för de som älskar att träna och sporta. I butiken finner du olika tillskott, tänk på din hälsa!

Tags:

Leave a Reply