Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Videomöten är morgondagens melodi

08.22.2013 · Posted in Övrigt

Att hålla ett möte eller en konferens med hjälp av video har varit verklighet redan under en tid. Det har funnits olika system för detta och storleken och kvaliteten på dem har varierat beroende på användningsområde. Skype är ett system som även privatpersoner har kunnat dra nytta av för att videosamtala med nära och kära som bor längre bort, och det har inte ens krävts någon dyrbar teknik till detta utan ofta räckt bra med en vanlig persondator försedd med webbkamera, mikrofon och högtalare.

Billiga system håller dock inte särskilt bra kvalitet, vare sig det gäller ljud eller bild. Även om det har funnits mer avancerade system för professionell användning har kvaliteten inte varit tillräckligt bra, vilket har gjort att affärsresor fortfarande har varit ett nödvändigt ont för de flesta företag. Men nu håller detta på att förändras, sakta men säkert!

Den nya generationens videokonferenssystem erbjuder hög kvalitet och många olika tilläggsfunktioner, vilket faktiskt gör det möjligt att hålla videomöten med personer i andra städer och länder. Över hälften av alla tjänstemän i Sverige deltar ofta i videomöten genom sina arbeten och antalet onödiga affärsresor håller på att minska drastiskt. Alternativen att hålla videomöten har dessutom blivit många fler. Har man ett stort företag med samarbetspartners utspridda över hela världen blir det snabbt lönsamt att investera i ett ordentligt videokonferenssystem, men det finns också mer ekonomiska alternativ för mindre företag.

Om man bara har behov att ordna ett videomöte då och då kan man välja att hyra ett videokonferenssystem då man behöver det. I de större städerna finns det även särskilda videokonferensrum som man kan hyra, kompletta med all utrustning som man behöver för ett lyckat videomöte.

Leave a Reply