Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Varför är nätdejting så populärt

12.07.2013 · Posted in Tjänster

Att nätdejta är extremt populärt. Det kan nästan vara svårt att förstå att det bara för 15 år sedan var få som vågade erkänna att man försökte träffa sin blivande livspartner på detta sätt. Då sågs det som att man var desperat medan det idag är helt socialt acceptabelt. Vad är det då som ligger bakom denna förändring i attityd och därmed att de blivit så populärt att använda sig av någon av dejtingsidorna som finns?

Till stor del handlar det om att vi umgås allt mer digitalt och att gränserna mellan den digitala världen och den fysiska allt mer suddats ut. Vi umgås med våra grannar och kollegor på fritiden i lika stor utsträckning som vi chattar med dem och kommenterar deras Facebook. Det finns inte någon tydlig gräns för att man ska umgås på ett sätt med vissa och på ett annat sätt med andra.

Det andra som möjliggjort denna förändring är den ökade säkerheten. Från början var det lite av ”djungelns lag” på onlinesidorna som erbjöd digital dejtning. Allt för många såg sin chans att gå in i en anonym roll och kontakta människor lite på måfå. Men en seriös sida jobbar idag stenhårt med att hålla sidan ren från de som annars förstör deras rykte. Det handlar om allt från system som känner av onormalt beteenden till att användarna kan blockera inkommande meddelanden från vissa personer.  Dessutom kan man anmäla de man tror utger sig för att vara någon annan varpå designföretaget granskar dem extra noga.  För det är självklart att ett gott rykte är A och O i denna bransch vilket gör att företagen gör allt de kan för att uppehålla detta. Detta har gjort att de små sidorna sakta men säkert dött ut och att de större och mer säkrare har befäst sin roll på marknaden. Några av de största nätdejtingsidorna går att läsa om på denna sida.

Med andra ord är dejting online något som speglar vår samtid och vårat samhälle. Men det betyder inte att man bara ska hoppa in och registrera sig på vilken sida som helst. Det bästa är att läsa om dem så att man anmäler sig på den sida som passar individen bäst. Att läsa om olika sidor som erbjuder onlinedating går att göra på Www.dejtingsidorna.nu

 

 

Leave a Reply