Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Upptäck Rhodos!

05.02.2013 · Posted in Resor

Rhodos är den soligaste ön i hela Grekland, här finns även några av Europas bästa stränder! Ett partymecka för skandinaviska ungdomar och en helt underbar ö som erbjuder det mesta man kan tänkas vilja ha på sin semester.

Varje år åker över en miljon turister till Rhodos för att njuta, gör det du också!
Det finns olika delar av Rhodos beroende på vad man är ute efter och en blogg som bjuder på alla restips är denna Rhodos reseblogg

Till Rhodos stad åker svenska och norska ungdomar för att sola, bada och festa! På senare år har det dessutom blivit väldigt populärt och varje sommar åker flera tusen ungdomar hit. Hotellen ligger nära bargatan och stranden, det är helt perfekt uppbyggt för ungdomar, nära till allt.. Hotell bredvid bargatan.. Två stränder som ligger med 5 minuters promenad därifrån.

Att åka till Rhodos kan vara så billigt som 3000 per person för en vecka om du bokar själv via hotels.com och flyger ifrån skavsta med ryanair. Flygbiljetterna från skavsta till rhodos brukar inte kosta mer än 500-1000 kronor tur och retur, superbilligt med andra ord!

Hotell kan bokas för 1500-3000 kronor per person och några som rekommenderas är parthenon, alexia, europa och manousos.

Faliraki:

En annan stad på Rhodos som också är väldigt populär, här finns en ljuvlig sandstrand och staden passar utmärkt för barnfamiljer. Skandinaviska ungdomar rekommenderas dock att åka till Rhodos stad istället eftersom att i Faliraki finns där flest britter och turister från ryssland.

Man vill ju helst festa med personer från Sverige och Norge 🙂

I faliraki ligger vattenlandet som har öppet från maj till oktober varje år, det här är europas största vattenpark. Passa på att upptäcka det när ni åker till Rhodos.

Lindos:

En gammal antik by där akropolistemplet står på en hög klippa, här finns även väldigt vackra stränder och staden bjuder på en småstadskänsla med grekisk kärlek.

Leave a Reply