Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Spådomen i tiden

07.22.2013 · Posted in Kunskap

Det är alltid mycket populärt att försöka spå sin framtid samt att få veta mer om sina tidigare liv. För att lyckas med att göra detta så finns det många olika sätt som människan traditionellt har använt sig av. Ett av de allra första sätten att sia var att försöka läsa framtiden i djurinälvor. Detta låter mindre trevligt och som tur är så har vi idag lite trevligare sätt att försöka få veta vad framtiden har i lager åt oss. Här kan du till exempel själv spå framtid online.

Det var mycket populärt med orakel under antiken. De hade stor makt och gav råd till regeringar och makthavare. Man konsulterade sina orakel innan man skulle gå ut i krig för att ta reda på om tecknen var lovande. Oraklen var oftast unga kvinnor som fick leva sina liv i kloster. De var oftast höga av olika droger när du skulle avge sina spådomar. Det krävdes en präst för att kunna tolka spådomen och ofta var svaret man fick ganska tvetydigt. Prästerna var kända för att vara helgarderade och anpassa spådomen i efterhand. Det enda kända levande oraklet i dag är statsoraklet i Tibet.

Ett annat gammalt sätt att göra en spådom på är att spå i händer. Här läser man av linjerna som går i handflatan för att hitta individuella mönster och böjningar. Detta sätt att sia kommer från Indien men spreds snabbt över hela världen. Handflatan innehåller 4 huvudlinjer, hjärtlinjen, kärlekslinjen, livslinjen och ödeslinjen. Genom att se hur långa och hur tjocka dessa olika linjer är och var de korsas så kan man försöka läsa av hur framtiden ska se ut samt hur tidigare liv såg ut.

Tarot är ett av de populäraste sätten att spå sig och det har använts mycket länge. Från början var Tarot en kortlek som användes som vanligt spelkort men i efterhand så började man använda det för att förutse framtiden istället. Korten är mycket vackert illustrerade och läggs upp i rätt komplicerade serier för att du ska kunna få reda på vad som ska hända dig i framtiden, vad som är på väg att hända och vad som har hänt i tidigare liv. Spådomen du får i Tarot är ingen dom, allting går att ändra om du ändrar på de beslut som du tar i livet enligt Tarot. Denna metod är fortfarande mycket populär.

Ända sedan starten av vår civilisation så har vi försökt se vad som komma ska i våra liv. Oavsett hur väl vi lyckas så finns fascinationen kvar.

Tags: ,

Leave a Reply