Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Papperslappen som förändrar människor

12.30.2013 · Posted in Ekonomi, Spartips

Att tjäna pengar är inte alltid så lätt för alla människor, Det finns personer som är väldigt beroende av sina pengar och måste snabbt göra sig av med dem för att känna sig lyckliga. Detta tycker jag är en viktig punkt att ta upp då pengar faktiskt spelar en stor roll, och kan få individer att känna sig mindre lyckligt lottade när månadslönen är slut.

 

Varför? 

I Sverige idag så har vi en väldig förmåga att spendera pengar på mer eller mindre onödiga saker. Varför folk köper sig till ett lyckligt liv vet jag inte, men en sak vet jag att rikedom är något alla strävar efter då det får individer att känna sig lyckliga och mer värda en personer. Det tycker jag är en viktig sak att diskutera då en liten papperslapp kan få en person att förändra hela sitt liv, hela sitt umgänge, hela sin framtid osv, Jag ska gå in djupare på detta!

 

Ända sedan lång tid tillbaka har makt och pengar spelat stor roll då man alltid känner sig lycklig av rikedom och att man känner den där lilla kicken av att jag har pengar, jag är lite högre uppsatt än resterande individer som inte sitter i samma sits som mig.  Jag är 18 år gammal och ser redan detta som ett problem med bortskämda ungdomar som känner sig lyckligare om deras föräldrar skämmer bort dem med fina bilar och prylar som en annan absolut inte ens kan drömma om.

När föräldrar idag skämmer bort sina söner och döttrar kan detta leda till många saker. Jag tänkte ta upp dem jag tycker är viktigast idag December 2013.

1. Personen känner sig som en mycket bättre person än sina kompisar och att han känner sig som att alla vill umgås med honom för att han har dem där fina bilarna som alla drömmer om att ha som tonåring idag, man känner sig som en magnet och dagarna är helt perfekta för att alla vill umgås och hänga med honom just för att han har prylar som andra drömmer om. Men detta har jag märkt av i mina 18 år att pengar gör enbart förluster i vänskap, då det alltid börjar med den där bra känslan om sig själv och att man känner sig hedrad och att man har väldigt mycket kompisar.

Det jag tycker är att personen först börjar lysa och är alltid väldigt glad och positiv vilket är helt rätt, det ska man vara! men när sedan man börjar skryta om att man mår så bra och att jag fick den där bilen för 100 000kr av min pappa och hur underbar han är som ger mig en sådan fin present, börjar folk förstå att personen i fråga enbart vill skryta för att få en bekräftelse över hur bra hans liv är och hur mycket bättre han är än oss andra, tror jag personer istället för att lockas till en sådan person börjar hålla sig undan för att man inte vill känna sig som en sämre människa och att jag inte har det lika bra ställt och inte lika bra pappa som gör att jag känner mig som en mer värd person. Det jag vill säga är att det lätt går till överdrift och personen som innan hade flera vänner kanske står där sedan utan kompisar enbart för att han trodde pengar skulle vara ett sätt att känna sig lycklig av, men så är det inte idag!

pengar kan inte köpa allt

Jag har haft vänner som agerat på samma sätt som jag skrivit om tidigare här, i början tycker man det är jättetrevligt att umgås med denna person tills man inser att man börjar må dåligt i stället för att man känner sig som en dålig person och ibland kan man känna sig deprimerad över detta.

Man ska ta vara på det man har hela livet, köpa till sig vänner och lycka är ingen genväg till att lyckas i livet och må som en kung, det straffar dig bara längre fram i tiden och sen sitter du i din nya Ferarri helt själv och känner dig ensam när du för 1 månad sedan hade två kompisar i bilen.

Köp dig aldrig lycklig!

Leave a Reply