Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Hur lämnar man in bilen på bilskrotning?

04.11.2014 · Posted in Transport

Har din bil gått så långt den kan och är numera ett hackande vrak som inte fungerar? Då är det antagligen dags att lämna in den på bilskrotning. Detta innebär att ett företag åtar sig att demontera och demolera bilen åt dig. De flesta sådana företag är medlemmar i Sveriges Bilskrotares Riksförbund, vilket innebär att de följer alla gällande regler och lagar när det gäller skrotning av bilar. Det är viktigt att kontrollera så att bilskroten man lämnar in sin bil till är medlemmar i detta förbund, eftersom bilens reservdelar måste tas om hand på ett sätt som är lagenligt. En bil innehåller saker som till exempel kvicksilver, vilket absolut inte ska hanteras av någon som saknar kompetens på området.

Hur lämnar man in sin bil på bilskrotning?
Till att börja med kontaktar man så klart en bilskrot. Dessa finns över hela landet och ligger ofta i anslutning till de flesta större orter. Ibland finns det även bilskrotar på landsbygden. Sök på nätet för att hitta en lokal bilskrot som kan åta sig att skrota din bil. Innan du tar med din bil till skroten bör du ringa och boka en tid och kontrollera så att skroten har öppet. Efter att ni kommit överens om en tid då du kan lämna in din bil, måste du också komma ihåg att ta med ägarbeviset, så att personalen på skroten kan försäkra sig om att du verkligen är ägare till bilen.

Köpa bildelar på en bilskrot
På en bilskrot kan man ofta hitta gamla begagnade bildelar. Detta kan vara av intresse för den som gillar att mecka med bilar eller för den som helt enkelt vill byta ut en komponent till bilen som inte längre fungerar. Priserna är på en skrot är ofta mycket bra, och ibland kan man också hitta delar som är svåra att få tag i på annat sätt.

Leave a Reply