Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Handla kläder online

01.21.2012 · Posted in Kläder

Någonting som man ser blir mer populärt för varje år som går är att handla kläder online. Framför allt är det bloggare själva som noterar detta men också kända modemagasin som skriver det. Kategorin som växer mest och snabbast är damkläder. Detta beror huvudsakligen på att kvinnor är mer aktiva i det här sammanhanget. Bloggar som exempel är någonting kvinnor dominerar med hästlängder och mycket reklam som har med kvinnokläder att göra sprids därigenom. Även om det finns män som bloggar också är det en tydlig skillnad i antalet kvinnor och män som bloggar, där kvinnor är majoriteten.

En annan anledning till varför många väljer att handla kläder online är att det är en mycket snabb process relativt om man skulle bege sig till stan för att köpa kläderna i fysiska affärer. Är det någonting som identifierar den tid vi lever i mer än någonting så är det den ständiga tillgängligheten och den stress vi lever i. Många människor har inte längre den tid de hade velat ha och tvingar därför optimera den tid dem har att spendera på olika aktiviteter. Genom att handla kläder online slipper man långa köer och kan istället gå direkt till kassan och betala. Förutom att du kan spara tid kan du också spara pengar. Priserna pressas ständigt på Internet e-butikerna emellan. Detta beror på att konkurrensen är mycket hård bland e-butikerna och alla vill få så mycket kunder till sin butik som möjligt. Förutom att dessa kan ”slåss” bland de tio första platserna på Google kan dem också se till att ha billigaste varorna i sin butik tillgängliga.

Ibland kan detta driva kunder till ett beroende nästan lika beroende som knark. En del kan inte sätta gränser och när dem ser ett klädplagg säljas ut för halva priset så måste det inköpas illa kvickt. Detta blir nästan patetiskt ur en dels perspektiv att se på det eftersom UNICEF går ut med och säger att 500 kronor räcker gott och väl till kläder för ett barn i ett helt år.

Den senaste tiden har säkerheten gällande att handla kläder online uppdaterats. Inte bara har verifikationerna man måste göra uppdateras men även själva e-butikerna i sig. Ett tydligt exempel på detta är ”verefied by”. Med detta begrepp menar man att innan en person kan köpa någonting online krävs det att denne skriver in sitt personliga lösenord för att identifiera sig. Majoriteten sidor på den svenska seriösa marknaden har idag också funktioner som tillåter att kryptera all data som du väljer att skicka.

 

Leave a Reply