Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Förlägga konferens i Göteborg

06.21.2013 · Posted in Övrigt

Vare sig det är konferens i Göteborg eller någon annanstans som står på agendan är det lätt att känna sig rådvill i planeringen. Det är svårt att veta vad man ska tänka på och vad man ska börja med, särskilt om man inte har anordnat konferens förut. Man kan givetvis alltid anlita proffs för konferensupplägget, men har man huvudet på skaft och är ute i god tid är det inte så svårt. Här följer några tips som underlättar arbetet och skapar goda förutsättningar för en lyckad konferens i Göteborg (Hjortviken.se), eller någon annanstans. Det behöver verkligen inte vara komplicerat att skapa en minnesvärd konferens!

Använd platsen ni befinner er på
När ni nu har bestämt er för att ha konferensen i Göteborg, se till att ni använder kulisserna på allra bästa sätt.Göteborg har garanterat något särskilt att erbjuda just er och era målsättningar eller ert konferensämne så se till att hitta det där lilla extra. Kanske är ett marint och avslappnande tema i skärgården perfekt?

Hoppa över de invanda rutinerna
Vi alla vet hur enkelt det är att fastna i gamla rutiner. När det kommer till konferens och föreläsning är det lätt att man kör på det gamla vanliga och inte tänker utanför boxen, till många konferensdeltagares förtret. Se till att satsa på riktigt levande föreläsningar som talar till alla sinnen och interagerar med deltagarna. Ta det lugnt med tungt textmaterial och hoppa över PowerPointen om den inte verkligen behövs.

Efteråt: uppföljningen
När konferensen är över är det lätt att bara tuffa vidare och trilla in i gamla hjulspår. Glöm inte att följa upp och utvärdera konferensen och det arbete ni har utfört där. Involvera också medarbetarna i frågan om hur ni kan göra konferensen ännu bättre nästa gång – vad har fungerat bra och vad har fungerat mindre bra?

Leave a Reply