Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Finns det något som kan kallas för ett billigt SMSlån?

10.30.2013 · Posted in Ekonomi, Låna pengar

När man lånar pengar så gäller det alltid att hitta det lånet som har bäst villkor. En stor del av detta är vilket kostnad som kommer med lånet. Tittar man då närmare på SMSlån så har dessa ett rykte om sig att vara dyra och inte bra på det stora hela. Frågan är då ifall det verkligen är så eller ifall detta bara är propaganda som har spridits .

Det korta svaret på detta är att ja SMSlån är inte billiga utan de kostar ganska mycket och speciellt om man bara väljer att se till räntan. Men att de är så dåliga som framställs stämmer inte utan är man rätt person behöver det inte vara fel att låna pengar på detta vis.

Effektiv ränta

När man i media talar om SMSlån och vill framföra hur dåliga de är så väljer man oftast att prata om vilken effektiv ränta som lånet har. Sen att effektiv ränta är en ränta som man räknar ut på årsbasis talar man inte om. För ett lån på 30 dagar blir uträkningen för effektiv ränta sådan att för att komma upp i detta skulle en verklig långivare behöva låna nya pengar varje månad för att betala tillbaka det första lånet. Om du skulle låna 2 000 kr och det kostar 300 kr så skulle du alltså efter 30 dagar låna 2 300 kr och så vidare där räntan hela tiden tillkommer. Alltså inte speciellt realistiskt.

Frågan att ställa sig

För att ta reda på ifall ett SMSlån är billigt eller ej måste man därför helt enkelt fundera på ifall det är värt kostnaden i kronor. I detta fall är frågan ifall det är okej att betala 300 kr för att få låna dessa 2 000 kr. Svaret på denna fråga är då helt beroende av vad man ska göra.

Finns det något väldigt viktigt eller roligt som man vill göra men inte har pengar för det tillgängligt kan det vara värt det. Är det dock frågan om att betala tillbaka ett gammalt lån, köpa kläder, köpa mobiltelefon eller något annat liknande är det inte alls värt det. Då blir det även ett dyrt lån som man ska hålla sig långt borta ifrån.

Vem ska låna och vem ska det inte?

Ska man låna pengar i form av ett SMSlån gäller det att man har en god ekonomi. Är man inte helt säker på att kunna betala tillbaka pengarna till långivaren när lånet tar slut så ska man heller inte låna några pengar. Oavsett vad de är till för. Då får man hitta andra lösningar som löser problemet. Ofta går det att spara ihop de pengarna som behövs bara man är lite kreativ.

Att hitta ett så billigt lån som möjligt

Även om det inte finns jättemånga tillfällen då det är värt att låna pengar via ett SMSlån så är det populärt att göra detta. När man då lånar pengar så gäller det att verkligen jämföra de olika långivarna först. För en sak som är helt klar är att det skiljer väldigt mycket i kostnad.

Vissa långivare har erbjudanden som säger att nya kunder lånar gratis. Men om man bortser från dessa och bara tittar på de som tar betalat så går det att låna från ca 200 kr om man tittar på ett lån som ligger på 2 000 kr. De dyrare långivarna tar istället en bit över 500 kr. En mycket stor skillnad och utan att överdriva är det väldigt onödigt att betala så mycket extra.

För att hitta de billigaste långivarna finns det som tur var en stor mängd webbsidor som jämför priser. Så det ska inte vara speciellt svårt att hitta det bästa lånet.

Tags:

Leave a Reply