Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Att turista på Gotland

12.07.2013 · Posted in Resor

Alla svenskar ska ha besökt Gotland minst en gång under sin livstid. Det finns helt enkelt ingen bra anledning att låta bli. Gotland är Sverige men ändå inte. Ön har sin unika karaktär och charm som man inte kan förstå fullt ut genom att läsa om den. Man måste besöka ön och uppleva den med sina egna sinnen. Man kan bo på olika sätt och på olika platser på ön, som man enklast bokar via gotlandhotell.se, och på detta sätt kan man skapa sig en helhetsbild.

När man tänker Gotland så tänker man på raukar. Den mest kända är Hoburgsgubben. Dessa formationer av kalksten lockar årligen hundratusentals till ön. Vatten och vind har format denna plats som inte liknar någon annan i hela världen. Många glömmer att vi svenskar har något unikt så pass nära till hands. Man behöver inte åka till andra sidan jorden för att se något exotiskt och alldeles särskilt. Man behöver bara åka till denna fantastiska ö.

Kring Gotland finns även ett flertal mindre öar som var och en är värd ett besök. Många vill besöka Fårö för den vackra naturen men även för att Ingemar Bergman bodde där. Man bör även se till att besöka Stora Karlsö, Lilla Karlsö och Gotska Sandön. Den sistnämnda är man mån om att bevara och därför är antalet besökare begränsat. Se därför till att planera resan i god tid!

Visby är öns centralort och där det moderna Gotland samlats. Staden är känd för sin långa ringmur om omfamnar staden och dess invånare. Men det är för strandlivet på dagen och det aktiva nattlivet som många besöker staden. En kombination som är svår att motstå. Läs mer om boende i Visby här.

Har du aldrig varit på Gotland vet du förhoppningsvis efter beskrivningen ovan att du måste göra ett besök till en prioritet.

Leave a Reply