Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Återanvänd dina bläckpatroner

09.09.2013 · Posted in Spartips

Att använda återanvända produkter är för många en självklarhet. Allt fler är idag medvetna om att vi måste använda naturresurser på ett bättre sätt. Med detta i åtanke används mer och mer återvunnet material. Det här har lett till att fler använder återvunna bläckpatroner. En tom patron är mycket skadlig för naturen och kan ta upp till 1000 år att bryta ner. Materialet i en skrivarpatron har en negativ påverkan på mark, vatten och jord. Plast består till exempel av råolja, som har skadlig inverkan på naturen och dess omgivningar. Således har många konsumenter skiftat till att använda återvunna bläckpatroner.

Det finns många företag som tar emot tomma patroner och fyller på dem för återanvändning. Dessa företag samlar in tomma patroner från olika platser, fyller dem återförsäljning det ett mycket lägre pris, så att det kan köpas av vem som helst. Dessa patroner kan köpas från nästan alla e-butiker på nätet.

Skrivare används överallt, från kontor till hem till varje arbetsplats där människor behöver skriva ut sina dokument och så vidare. Utan skrivare vore det inte möjligt att så enkelt och snabbt få utskrifter. Således är dagens skrivare nödvändiga i många situationer och de flesta skrivare fungerar på bläckpatroner.

När det behövs en ny bläckpatron är det ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ att välja en återvunnen produkt. En miljö bläckpatron är inte bara billigare än en nytillverkad, i många fall innehåller de mer bläck då originalpatroner från till exempel HP ofta endast är fyllda till hälften.

Oavsett om du använder skrivaren på kontoret eller i hemmet är återvunna patroner ett bra alternativ. Vill du spara ännu mer kan du själv köpa ett återvinningspaket och fylla på dina patroner direkt.

Var hittar jag billigast bläckpatroner?

På nätet finns flera butiker specialiserade på förbrukningsvaror till skrivare. Genom att jämföra priser på bläck och toner (t.ex. på blaeckpatroner.se) kan du göra en ännu bättre affär.

Leave a Reply