Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Vilka är dom bästa golfbollarna?

05.22.2014 · Posted in Övrigt
Golfbollen är i särklass den viktigaste delen i golfutrustningen. Det finns ingen annan del av golfutrustningen som påverkar spelet så mycket som golfbollen. Det är också den ända delen av utrustningen som används vid samtliga slag. 

Det är stor skillnad i prestanda på olika golfbollar. Endel bollar har ett hårdare skal oftast tillverkat av surlyn. Bollar med ett hårt skal går något rakare vid de långa slagen men är mycket stannar inte alls lika fort på greenen vilket gör dem mycket mer svårkontrollerade. Golfbollar med mjukt skal är oftast tillverkade av urethane. De mjuka skalet gör att golfbollen spinner avsevärt mycket mer. Ett högt spinn ger mer sidoskruv på de långa slagen men det vägs upp av att de är extremt mycket lättare att kontrollera runt greenerna. Vill du läsa mer om hur golfbollar fungerar så finns det mer information på www.golf-bollar.se

Det är dom två grundtyperna av golfbollar. Den ultimata golfbollen spinner så lite som möjligt med drivern och så mycket som möjligt med wedgarna. Det är denna kombination som är tillverkarnas dröm att kunna framställa. Även om den perfekta golfbollen bara finns i teorin så har t ex. Titleist kommit väldigt nära den ultimata golfbollen med sin modell Titleist Pro V1x. Där har dom lyckats skapa en golfboll som går långt och spinner relativt lite med drivern samtidigt som wedgespinnet håller världsklass.

För de flesta golfspelare är just Titleist Pro V1x eller en liknande modell det bästa valet. De bollarna presterar helt enkelt bäst för majoriteten av alla golfare. Den ända egentliga nackdelen med dessa bollar är priset. De kostar ca 579kr per dussin nya. De flesta golfspelare slår bort en hel del bollar så kostnaden kan snabbt springa iväg. Men det finns ett alternativ för de som inte vill lägga allt för mycket pengar på golfbollar. Men som ändå vill spela på de bästa modellerna, begagnade golfbollar.

Utbudet av begagnade golfbollar har växt i Sverige de senaste åren. Det finns idag väldigt välsorterade butiker online som säljer toppmodeller som Titleist Pro V1x utsorterat. Begagnade golfbollar i fullgott nyskick kostar ungefär 50% av ordinarie pris. Begagnade golfbollar som syns att de är använda men där spelkvaliteten fortfarande är på topp kostar ca en fjärdedel av nypriset.

Leave a Reply