Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Saker att tänka på då du ska köpa beslag

09.20.2013 · Posted in Inredning

Letar du efter nya beslag till ditt hem? Oavsett om du letar efter vanliga beslag eller kökbeslag så finns största utbudet på Nacka byggnadsvård som är en specialbutik som är verksamma, och där kan du hitta beslag i alla stilar och för alla användningsområden. Innan du börjar leta efter de perfekta beslagen till ditt hem kan du dock ta dig en titt på den här listan där du kan läsa mer om vad som kan vara bra att tänka på då du ska välja nya beslag till ditt hem.

  1. Utseende
    Oavsett om du ska byta ut de gamla och slitna dörrhandtagen till nya eller kanske letar efter nya köksbeslag till köket som du håller på att renovera, så är utseendet det första du bör tänka på. Det finns massor av beslag för olika användningsområden, men även i många olika utformningar, färger och designer. Välj därför något som passar din egen smak och passar bra ihop med resten av inredningen. Om du bor i ett gammalt hus kan du satsa på beslag samma stil som de gamla för att behålla den antika känslan i huset, medan stilrena och toppmoderna beslag passar bättre in i ett modernt hem.
  2. Storlek
    Kanske har du redan hittat några snygga beslag som du gillar? Innan du köper dem bör du dock förvissa dig om att de är av rätt storlek för annars har du ingen nytta av dem. Det viktigaste måttet är det som anger hur långt det är mellan skruvhålen. Ta därför reda på detta redan innan du ger dig ut på jakt efter de perfekta beslagen.
  3. Material
    Vilket material man väljer kan vara en fråga om smak och stil, men om du vill att beslagen ska hålla längre i användning bör du satsa på material som är rostfria eller alternativt måla dem med rostskyddsfärg eller linoljebränna dem.
Tags:

Leave a Reply