Kunskapsguide – artiklar, kunskap och guider Mer kunskap åt folket!

Hjälpmedel för löparen

07.15.2013 · Posted in Hälsa

Löpning är en fantastisk sport på många sätt. Den är enkel att utöva, det går att träna var som helst och kräver minimalt med resurser och utrustning. Motionsformen är dessutom bland det effektivaste sättet som finns att hålla igång kondition, styrka och spänst.

Det är ingen tillfällighet varför just löpning har blivit så populärt på senare år. Många anser sig inte ha tid att ta sig till idrottshallar eller sportanläggningar utan föredrar att kunna knyta på sig skorna och starta sitt träningspass så fort man har tagit sig utanför dörren. Tid är dyrbart för många idag, speciellt personer som redan ägnar en del av sin tid till att ta sig till och från sina arbeten eller utbildningar. Löpning är även en sport som tycks gå hem i alla åldrar och lika mycket bland män och kvinnor.

Även om det i princip endast krävs ett par skor för att kunna börja löpträna så finns det idag en hel del hjälpmedel i form av tekniska tillbehör som kan vara till god hjälp och inspiration för oss som vill bedriva en strukturerad träning och ha koll både på både fart, distans och pulsvärden under våra löprundor.

Sportarmband för din mobiltelefon

Sportarmband är en smart träningspryl som blivit populär bland löpare på senare år. Mobilarmbanden möjliggör att kunna ta med sin smartphone på sina löpturer och använda någon av alla de löparappar som finns att ladda ner till sin telefon. Bra löparappar finns både till iPhone och mobiler som använder Android. Armbanden finns till i stort sett alla olika märken som iPhone, Samsung Galaxy och sportarmband till HTC One.

Låt löparappen logga din träning

Apparna använder sig av mobilens inbyggda GPS och kan därmed fungera precis på samma sätt som en traditionell GPS-löparklocka. De främsta funktionerna som man som löpare har glädje av är att man ser distansen som man avverkar medan man springer och även hastighet, både i realtid och snitthastighet efter avklarat träningspass. I ett sportarmband på armen är det smidigt att ta med sin smartphone och låta träningsappen logga sin träning.

Leave a Reply